Båtlån - låna pengar till båt

Många människor bär på en dröm att skaffa en båt av det lite större och lyxigare slaget. Men detta är förenat med en stor kapitalutgift som de flesta av oss inte har råd med. Nu finns dock hjälp att få; ett flertal låneinstitut erbjuder förmånliga båtlån. Kraven är att du skall handla båten hos en auktoriserad båtförsäljare samt att du inte har några betalningsanmärkningar och har en fast inkomst. När du har få ditt lånelöfte från banken bör du också tänka över vilka driftskostnader som båtköpet kommer innebära och vilka kostnader som är förenat med lånet förutom räntor och amortering. Till exempel uppläggningsavgift, aviavgifter och ”straffavgifter” i samband med inlösning av lån. Du bör studera och jämföra de olika låneinstitutens erbjudanden av lån för att hitta det som passar dig bäst. Vi ska här nämna några av de aktörer som erbjuder båtlån :

Lån till båt genom storbanker

Hos Swedbank kan du låna upp till 80% av båtens marknadspris. Resterande 20% betalar du kontant eller genom inbyte. Båten du köper används som säkerhet för lånet. Swedbank ger besked om du beviljas lån eller ej redan samma dag som du ansöker. I samråd med banken lägger du upp en amorteringsplan för lånet.

Båtlån

Handelsbanken kan erbjuda dig ett båtlån om du har en fast anställning och tjänar mer än 120 000 kr om året. Din ekonomiska situation avgör hur lånet läggs upp. Du kan välja om du vill ha rak amortering på lånet eller betala med annuitet (vilket innebär att du betalar lika mycket varje månad). Handelsbanken har en räntegaranti för båtlån som innebär att räntan för lånet aldrig kan gå upp med mer än 1%.

Däremot kan ränta naturligtvis sänkas. Hos SEB-banken kan du låna från 40 000 kr och uppåt till din båt. Du får själv stå för en kontantinsats som motsvarar minst 20% av båtens inköpspris. Du kan själv välja på om du vill ha fast eller rörlig ränta och du maximal amorteringstid är 15 år för motorbåtar och 30 år för segelbåtar. Du kan välja mellan rak amortering eller annuitetslån.

Vi har här nämnt några finansieringsmöjligheter för att köpa båt genom låneinstitut. Det finns flera. Om du förstår finns alla möjligheter idag att hitta ett förmånligt lån för att förverkliga din dröm om en egen, lyxig båt!