Jämför alla smslån online

Fler och fler väljer att ta ett smslån. Anledningarna till att man tar ett sms lån är många men det är få som ställer frågor. Här finner ni information om olika lånegivare samtidigt som ni kan jämföra olika smslån på ett enkelt sätt. Det finns många lånegivare att välja mellan och det kan vara svårt att veta vart man bör ta sitt lån. Genom att välja de belopp ni vill låna ovan kommer ni kunna jämföra långivare inom smslån.

SMSlån – Lätt och flexibelt

Är du i behov att få låna pengar snabbt? Hur säkert är det då egentligen med sms lån? Sedan sms lån slagit igenom på marknaden har det spekulerats vilt om huruvida detta enkla sätt att låna pengar är säkert och tillförlitligt. Faktum är att smslån, i folkmun ofta kallat snabblån, i huvudsak fungerar precis som vilket annat lån som helst. Det finns många anledningar till varför man skulle välja att använda sig av just smslån . Den klart mest överlägsna må vara att man får sin låneförfrågan behandlad bra mycket snabbare än vad som erbjuds via andra låneformer. Hos många av dessa kreditgivare får du din förfrågan behandlad på bara ett par minuter och har pengarna på kontot strax därefter. Andra typer av vanliga lån så som t.ex. privatlån har längre handläggningstid, behandlar generellt sätt större belopp och oftast även längre löptid. Dessutom ställer dessa ofta högre krav på din ekonomi än vad de mindre smslånen gör.

Hur flexibla är smslånen?

Smslånen är oftast inte av någon omfattande karaktär, vanligtvis rör det sig om summor mellan 1 000 – 10 000 SEK. Dessa lån är konstruerade för den som behöver låna en mindre summa pengar snabbt, för att sedan återbetala denna inom en hyfsat kort tid, oftast 30 dagar. Du kan betala tillbaka ditt lån när du vill innan sista datum eftersom dessa lån oftast har en fast avgift, därför påverkas inte räntan av när man väljer att betala tillbaka.

För den som behöver pengar och inte vill gå till familj eller vänner är sms lån en smart lösning på den annars mycket komplicerade processen av låntagande. Så länge låntagaren vet vad han åtagit sig, vilket denna bör göra vid alla typer av kredittagningar har denna ingenting att oroa sig för.

Viktigt att tänka på

Vad är det då viktigt att tänka på för den som intresserar sig för att ta sms lån? Naturligtvis är det viktigt att först se över sin ekonomiska situation så att man kan betala tillbaka sitt sms lån. Precis som med vilket annat lån eller annan kredittagning som helst kommer du vid utebliven betalning att få en påminnelse hemskickad. Betalas inte denna inom utsatt tid riskerar du att få en betalningsanmärkning. Viktigast att tänka på är således att bara ta ett sms lån då du med säkerhet kan betala tillbaka inom den avtalade tiden. Då undviker du även onödiga avgifter som t.ex. påminnelseavgifter. Var alltid noga med att läsa igenom villkoren för just det lånet du valt. Undersök räntesatserna och se dig om efter möjliga andra avgifter.

Kritik kring smslån

Smslånen hade det inte lätt att slå sig igenom på marknaden. Mycket kritik och debatt kring huruvida dessa lån var till hjälp eller ohjälp har förts och inte var det väl många som trodde att dessa lån skulle bli långvariga på marknaden. Men nu har marknaden visat annat. Smslånen fortsätter att öka i popularitet  och efterfrågan på snabblån eller mikrolån som dessa mindre lån också kallas har vuxit enormt på senaste. Vad är det då som ligger bakom att dessa lån övervunnit all medias kritik? Tro det eller ej, men det är just de kvalitéer som media fördömt, som blivit smslånens segerslag.

Hur snabb är utbetalningen?

Visst kan det verka något oseriöst för de många, att kunna låna pengar så snabbt och enkelt som smslånen erbjuder. Metoden utesluter ju hela vår historias tradition av flertal möten, höga krav och långa löptider. Vid smslån skickar du in din låneförfrågan tillsammans med bara de allra mest väsentliga uppgifter så som konto att sätta in pengarna på.

Du slipper uppställa säkerhet och många av lånegivarna erbjuder idag även den som har en betalningsanmärkning att få lån, något som tidigare varit helt okänt för oss. När ditt sms kommit in till smslångivaren behandlas ansökan generellt direkt och du kan få pengarna på kontot efter bara några minuter.

Hur snabb är utbetalningen?

Visst kan det verka något oseriöst för de många, att kunna låna pengar så snabbt och enkelt som smslånen erbjuder. Metoden utesluter ju hela vår historias tradition av flertal möten, höga krav och långa löptider. Vid smslån skickar du in din låneförfrågan tillsammans med bara de allra mest väsentliga uppgifter så som konto att sätta in pengarna på. Du slipper uppställa säkerhet och många av lånegivarna erbjuder idag även den som har en betalningsanmärkning att få lån, något som tidigare varit helt okänt för oss. När ditt sms kommit in till smslångivaren behandlas ansökan generellt direkt och du kan få pengarna på kontot efter bara några minuter.

Akut lösning på akut problem

Smslån kan vara räddningen för många och de som har koll på sin ekonomi behöver inte oroa sig för några konstigheter med smslån. De funkar precis som de allra flesta lån gör och det absolut viktigaste att komma ihåg när man lånar pengar är naturligtvis att betala tillbaka. Därför är det alltid viktigt att noga se över din ekonomi innan du tar ett smslån.

Du kan dessutom jämföra olika snabblån direkt i din dator och själv leta dig fram till det smslån som passar just dig och din situation bäst. Kom dock alltid ihåg att inte låna mer pengar än vad som är nödvändigt, det är ju trotts allt ett lån och måste slutligen också betalas tillbaka. Beloppen är inte särskilt stora, de rör sig oftast mellan 1 000 och 5 000 kronor, även om undantag finns för både lägre och högre belopp.

Då dessa är kortsiktiga lån förväntas du att betala tillbaka lånebeloppet och avgifterna för ditt smslån inom en inte allt för lång tid, vanligtvis rör det sig om en månad eller två. Vid smslån är det alltså givet att lånet bara ska täcka upp en omedelbar kostnad och därefter betalas tillbaka relativt fort.

 

Var aktsam vid ett smslån

Vårt mål är att hjälpa, inte att stjälpa. Försäkra dig om att du klarar av att betala tillbaka ditt lån inom den avtalade tiden och läs noga igenom villkoren och räntesatserna innan du ansöker om ett sms lån. Undvik möjliga extra kostnader som ibland tillkommer med påminnelsen genom att ha koll på när du skall betala.

Kom ihåg att ditt sms lån är ditt och du personligen ansvarar för att det betalas i tid. När du känner att du är införstådd med vad det innebär att ta ett lån och i synnerhet ett snabblån är du varmt välkommen med din låneansökan här hos oss!

Smslån eller snabblån

Snabblån är vad man kallar den sortens lån, varvid man lätt och slätt får sina pengarna snabbt. För att ansöka om snabblån ansöker man direkt via internet, telefon eller sms. Snabblån skiljer sig från andra sorters lån i så mån att din ansökan behandlas så snabbt att du kan få pengarna på kontot efter bara några minuter. Snabblån är flyktiga i sin natur då de oftast förväntas vara tillbakabetalade inom 30 dagar och där av inte rör sig om några större summor. Vid snabblån får du låna för en fast avgift och betalar sedan tillbaka lånet och dess avgift när helst du vill inom den bestämda tiden. Lånetiden eller löptiden kan variera något och lik så kan lånebeloppen också variera mellan olika snabblångivare.

För den intresserade

För den som vill ta ett snabblån finns det alltså många olika sorters snabblån att välja mellan. Du kan som konsument själv jämföra erbjudanden från olika långivare och läsa villkoren hemifrån eller direkt i mobilen. Snabblån har alltså lyckats med vad bankerna misslyckats med att erbjuda. Nämligen att snabbt tillhandahålla lån på mindre belopp till sina kunder på ett lätt och översiktligt sätt.

Det har diskuterats mycket kring snabblånens frammarsch på marknaden och vi kan nu med facit i hand säga att snabblån trotts dess små summor och korta lånetid bör behandlas med lika mycket allvar som vilket annat lån som helst. För hur obetydligt det än må verka, måste beloppet och dess avgift vara betalda inom den avtalade tiden. Inser man inte vikten i att ta ett snabblån kan ett litet lån bli hemskt dyrt. Att ta ett snabblån är att ingå ett avtal och det är därför liksom vid alla avtal viktigt att veta sina rättigheter och skyldigheter.

Specifikt om snabblån

Dessa snabblån är något speciella vad gäller den årliga effektiva räntan. Denna ränta beräknas som synes per år och stiger till otroliga nivåer på snabblån eftersom dessa oftast har så korta löptider som 30 dagar. Ett vanligt banklån kräver nämligen oftast en löptid på minst ett år även för mindre lån. Benämningen snabblån är alltså ett samlingsnamn för de lån som ingås genom ett simpelt meddelande per dator eller telefon och sedan bara löper en kort period.

Beloppen brukar inte överskrida 10 000 kronor men undantag finns. För den som är medveten om innebörden av ett lån och är i behov av att få låna snabbt, är snabblån klart ett intressant alternativ.